It’s Aa-life!

Soms is jongerenwerk gewoon een bal pakken, wat tieners hun vriendjes laten uitnodigen en voetballen. Trouw elke woensdagmiddag tussen 15:00 tot 16.30. En dan kom je ze opeens overal tegen. En mag je als discipel van Jezus ook hun thuissituatie leren kennen. Van elkaar leren en met elkaar delen. Dat mocht ik deze maanden ervaren in mijn eigen wijk de Aa-landen.

 

Jaren heb ik in Dieze gewoond. De jongeren uit Dieze hebben mijn hart gestolen. En toen ik twee jaar geleden moest verhuizen wist ik het zeker: ik wil in mijn nieuwe wijk vergelijkbaar relationeel jongerenwerk doen! Het ideale huisje kwam vrij in de Aa-landen. De Aa-landen was wat te braaf, dacht ik. En toch ben ik daar komen te wonen. En wat doe je dan? Dan ga je dus actief op zoek. Zoekend of ik me in de Aa-landen bij jongerenwerk kon aansluiten. Zoekend naar waar de behoefte lag. Zoekend naar locaties, jongeren en de juiste tijd. En nu, na twee jaar, sta ik sinds half april elke week met een bal op een veldje. Na een lange twee jaar heb ik ervoor gekozen om ook gewoon te dóen. Om met een bal een pleintje op te gaan en daar elke week te zijn. Nu weet ik waar de behoefte ligt. Weet ik waar de jongeren mee worstelen. Heb ik tijd vrij gemaakt om elke week te voetballen. En weet ik dat de Aa-landen achter de voordeur, lang niet zo braaf is als ze lijkt. Een prachtige wijk met rauwe plekjes.

 

Is dat dan langdurig relationeel jongerenwerk? Eén persoon en een bal en een groepje tieners? Nee, gelukkig is er meer. Een koninkrijk van een God die zich vader noemt en trouw is. En een hele hoop kinderen, broers en zussen, die samen daarover delen. De komende maanden hopen wij als Youth for Christ die trouw te laten zien op het veldje tussen de straten Scheldelaan, Dommel en Geleen.

 

 

 

 

 

< Terug naar het overzicht