Jongerenwerker | Teamleider Eisse

Wie: Eisse Noordhof, getrouwd met Marina, vader van Julia en Loïs
Waar: wijk Dieze, Zwolle
Wat: 32 uur jongerenwerk / team leiden

In 2008 deed ik mee aan een sportevangelisatieweek in de wijk Dieze. Een week lang gingen we sporten met kinderen en jongeren en vertelden we over Jezus.Tijdens de week kwam ik een jongen (9 jaar) tegen. Vanaf het eerste moment klom hij op mijn rug en gebruikte mij als levend klimrek. Tijdens de week kwam ik verder met hem in gesprek en vertelde hij dat hij zijn vader haatte. Zijn vader wilde hem niet kennen. Mijn hart werd hierdoor geraakt en ik wilde wat betekenen voor hem en voor andere jongeren in deze wijk. In de weken erna belden een aantal jongeren elke dag aan bij mijn huis om wat te gaan doen. De urgentie was wel duidelijk.

We zijn in ons werk afhankelijk van giften. Om dit werk goed te kunnen blijven doen heb ik nog 565 euro per maand nodig. Help u mee?

Steun het project van Eisse

Wat me begon tegen te staan aan die sportweken, is dat we zeggen dat Jezus er voor je is, altijd. Maar zelf gaan we na een week weer weg. Dat klopt niet. Er kwam een vacature bij Youth for Christ en daar heb ik toen op gereageerd. Zo kon ik aanwezig blijven voor de jongeren in de wijk.

'Tijdens de sportweek kwam ik verder met hem in gesprek en vertelde hij dat hij zijn vader haatte.'

Sinds die tijd woon ik in Dieze en deel mijn leven met jongeren uit de wijk. We begonnen met een paar vrijwilligers op straat met panna-voetbal. In de loop van de jaren hebben we veel jongeren zien komen en gaan. Met sommige jongeren heb ik al 10 jaar contact. Ik trek veel met jongeren op om ze aandacht te geven, te delen over Jezus en te helpen met de dingen waar ze tegen aan lopen. Ik ontmoet ze bij de pannakooi, in de huiskamer van YfC, op straat of bij ons thuis. Daarnaast investeer ik veel tijd in onze vrijwilligers en stagiairs. Ik train, coach en breng veel tijd met hen door. Samen kunnen we veel meer dan ik alleen. En samen hebben we een mooie community gebouwd waarin vrijwilligers en jongeren deel van zijn.