De winst van een tussenjaar!

Eerste christelijke tussenjaarbeurs

In februari mochten wij de eerste editie van de christelijke tussenjaarbeurs organiseren in de aula van Hogeschool Viaa. Achttien organisaties waren op onze uitnodiging ingegaan en zo mochten wij met een hele mooie groep diverse organisaties geïnteresseerden jongeren en hun ouders informeren & inspireren over het doen van een tussenjaar.

Het werd een avond vol mooie ontmoetingen en inspirerend verhalen. Bij iedere stand werd er enthousiast verteld over het tussenjaar wat wordt aangeboden, veelal door studenten die zelf het tussenjaar doen of net hebben afgerond. Naast de stand, hadden bezoekers ook de mogelijkheid om aan te schuiven bij een Q&A. Hierin beantwoordden studenten vragen over het kiezen en doen van een tussenjaar. Tot slot was er de seminar “de winst van een tussenjaar”. Els van Dijk, oud directeur van de Evangelisch Hogeschool, nam tijdens dit seminar haar publiek mee in de meerwaarde van een tussenjaar. De boodschap: “Het is goud waard, om jezelf beter te leren kennen, om goede keuzes te leren maken.”

“Het is goud waard, om jezelf beter te leren kennen, om goede keuzes te leren maken.”
Els van Dijk

UIT!

Een boodschap die wij helemaal herkennen. Het is zo mooi om te zien wat ons tussenjaar, het UIT Vormingsjaar, studenten brengt! Zo geeft oud UIT student Jesse aan: “In het UIT jaar heb ik veel over mezelf geleerd. Over wie ik ben en waar mijn krachten, maar ook waar mijn zwaktes liggen. Ook heb ik gewerkt aan mijn relatie met God en dit heeft mij enorm geholpen in het geloof”

Dit gunnen wij nog veel meer mensen! We hopen in september weer een praktisch en prikkelend tussenjaar te bieden aan jongeren uit regio Zwolle. Een jaar waarin jongeren meer leren over zichzelf, het geloof en zijn/haar plek in de wereld.  Ken jij iemand waar dit wat voor is? Tip hem of haar!