Activiteiten

Relationeel en behoeftegericht

Het werk van Youth for Christ Zwolle is relationeel en behoeftegericht. Dat doen we door ons hart te delen en relaties op te bouwen. Trouw en geduld zijn daarom belangrijk: wat we zeggen, doen we. Activiteiten helpen om jongeren te leren kennen, relaties op te bouwen en te verdiepen. We hebben zowel individueel jongerenwerk als groepsactiviteiten.

Wat we doen

  • groepsactiviteiten zoals inloop, meidenwerk ‘GirlzOnly’ en rappen in de muziekstudio.
  • sportactiviteiten zoals panna-voetbal, kickboksen en Sonrise sportweken.
  • individuele begeleidingstrajecten (maatjeswerk) met jongere op het gebied van privé, werk en school
  • jaarlijks een tienerkamp en jongens- en meidenkampen.
  • thema-activiteiten over onder andere sociale vaardigheden en grenzen stellen.

 

Dieze

In het geheel van de verschillende wijken is Diezerpoort een soort broedplaats. Vanuit deze plek ontstaat er jongerenwerk in andere wijken en worden deze geïnspireerd en gevoed. Daarnaast vind je hier ook onze huiskamer voor de inloop, de muziekstudio, meidenclub en het UIT vormingsjaar.

 

Lees meer

Aa-landen

Jongeren ontmoeten elkaar in de Aa-landen rond onze pannakooi en andere activiteiten. We zoeken elkaar buiten op, helpen elkaar groeien en bieden hoop. Samen vormen we zo een jongerennetwerk dat elkaar overal ontmoet in de groenste wijk van Zwolle.

 

Lees meer

Westenholte

Westenholte is een kleine, dorpse wijk aan de rand van Zwolle. Inwoners zijn betrokken bij elkaars leven en er worden veel sociale activiteiten georganiseerd. Voor jongeren vanaf 14 jaar is dat een stuk minder, waardoor deze groep veel op straat hangt. Vanaf november 2019 zijn wij ze gaan opzoeken met een pannakooi, voetballen we met ze en delen we ons leven. Hierdoor ontstaan mooie relaties!

Lees meer

Geloofsvragen

Terwijl Youth for Christ in heel Zwolle jongeren opzoekt, is er op de achtergrond een project gaande. Project ‘Geloofsvragen’ is ontstaan vanuit de geloofs- en zingevingsvragen van de jongeren op straat. Net als voor iedereen, is het soms moeilijk om de wereld waarin we leven, te begrijpen. Voor jongerenwerkers kan het lastig zijn om hier gesprekken over te voeren. Dit kan liggen aan eigen twijfels, aan ontbrekende kennis of de moeite om een geloofsgesprek te voeren.

Lees meer