Activiteiten

Relationeel en behoeftegericht

Het werk van Youth for Christ Zwolle is relationeel en behoeftegericht. Dat doen we door ons hart te delen en relaties op te bouwen. Trouw en geduld zijn daarom belangrijk: wat we zeggen, doen we. Activiteiten helpen om jongeren te leren kennen, relaties op te bouwen en te verdiepen. We hebben zowel individueel jongerenwerk als groepsactiviteiten.

Wat we doen

  • groepsactiviteiten zoals meidenwerk ‘GirlzOnly’ en inloop in het jeugdhonk
  • sportactiviteiten zoals panna-voetbal, volleybal en streetdance
  • individuele begeleidingstrajecten (maatjeswerk) met jongere op het gebied van privé, werk en school
  • jaarlijks een tienerkamp en jongens- en meidenkampen
  • thema-activiteiten over onder andere sociale vaardigheden en grenzen stellen

 

Dieze

In het geheel van de verschillende wijken is Diezerpoort een soort broedplaats. Vanuit deze plek ontstaan andere wijken en worden deze geïnspireerd en gevoed.

 

Lees meer

Aa Landen

Een sociaal jongerennetwerk, waarin groei en hoop centraal staan, gedreven door Gods liefde.Tientallen jongeren in de Aa-landen krijgen hulp, doordat een bewogen medeburger zich om hun lot bekommerde: Willem Klapwijk. Hij sport met ze, spreekt ze en toont wat trouw, geduld en relaties waard zijn. Zo ontstaat een broodnodig netwerk rondom jongeren die dit hard nodig hebben.

 

Lees meer

Westenholte

Westenholte is een kleine, dorpse wijk aan de rand van Zwolle. Inwoners zijn betrokken bij elkaars leven en er worden veel sociale activiteiten georganiseerd. Voor jongeren vanaf 14 jaar is dat een stuk minder, waardoor deze groep veel op straat hangt. Vanaf november 2019 zijn wij ze gaan opzoeken met een pannakooi, voetballen we met ze en delen we ons leven. Hierdoor ontstaan mooie relaties!

Lees meer

Geloofsvragen

Terwijl Youth for Christ in heel Zwolle jongeren opzoekt, is er op de achtergrond een project gaande. Project ‘Geloofsvragen’ is ontstaan vanuit de geloofs- en zingevingsvragen van de jongeren op straat. Net als voor iedereen, is het soms moeilijk om de wereld waarin we leven, te begrijpen. Voor jongerenwerkers kan het lastig zijn om hier gesprekken over te voeren. Dit kan liggen aan eigen twijfels, aan ontbrekende kennis of de moeite om een geloofsgesprek te voeren.

Lees meer