Dieze

Terug naar 2009, toen Youth for Christ Zwolle het jongerenwerk nieuw leven inblies in Diezerpoort. Een klein groepje jongerenwerkers begon met de pannakooi in het Park de Hoogenkamp, waaronder Gerda, Ronald en later ook Eisse en Marten. Steeds meer jongeren raakten bekend met de pannakooi en Youth for Christ. De beweging van jongeren en vrijwilligers groeide en sinds 2010 hebben we een ruimte gekregen in het RuusbroeCentrum, waar we later óók nog een Huiskamer tot onze beschikking kregen om jongeren te ontvangen. Vandaag de dag bieden we de volgende activiteiten aan voor jongeren in Diezerpoort.

 

Pannavoetbal

Twee keer per week staan we met de pannakooi in Diezerpoort. Op deze momenten ontmoeten jongeren, ouders en jongerenwerkers elkaar voor een potje voetbal of een goed gesprek.

De panna op donderdagavond is voor jongeren vanaf 12 jaar in Park de Hoogenkamp in Dieze-Oost, van 19:00-20:30u.

De panna op vrijdagmiddag is voor jongeren tot 12 jaar in het Larixpark in Dieze-West, van 15:00u tot 16:15u.

Huiskamer & Inloop

Door de week heen komen er regelmatig jongeren langs in de Huiskamer (Ruusbroecstraat 205). We hopen dat dit een plek is waar jongeren thuis kunnen komen en waar ze gewoon naar binnen kunnen lopen. De Huiskamer is geschikt om met iemand af te spreken, huiswerk te maken of een potje FiFa te spelen.

Iedere woensdagavond is er van 19:00u tot 20:30u een georganiseerde inloopavond voor jongeren van 12 jaar en ouder! We doen dan bijvoorbeeld een leuk spel of hangen gezellig samen in de Huiskamer.

Eén keer in drie weken is de inloopavond wat uitgebreider. We starten dan om 16:00u met inloop voor kinderen vanaf 5 jaar. Met iedereen die wil, eten we dan samen. De kinderen gaan op 18:30u weer naar huis en iedereen van 12+ mag blijven tot 20:30u.

Meidenwerk

De dinsdagavond is speciaal voor meiden: GirlzOnly! Samen met je (nieuwe) vriendinnen doe je leuke spelletjes, knutsel je iets moois of praat je met elkaar over een thema. Een avond vol met gezelligheid en verdieping!

GirlzOnly vindt plaats in de Huiskamer (Ruusbroecstraat 205) in de even weken, van 18:30u tot 20:00u.

OneZie (ambulant werk)

Naast de panna-activiteiten, inloop en meidenclub, bieden we ook ambulant jongerenwerk. Dit houdt in dat jongerenwerkers de jongeren thuis ontmoeten of op een andere plek samen met hen een één-op-één contactmoment hebben. Deze OneZie-contacten zijn heel waardevol! Op deze manier kunnen we ons leven met de jongeren delen en écht samen optrekken.

Muziekstudio

Sinds 2017 hebben we een eigen muziekstudio! In de muziekstudio is ruimte om met jongeren te rappen of muziek te maken, er wordt zangles gegeven en er worden podcasts gemaakt. De muziekstudio wordt al goed gebruikt én is volop in ontwikkeling! We hopen nog veel meer mooie projecten te doen in de studio.

Girlz only

Houd jij van gezelligheid en samen leuke dingen doen? Je bent van harte welkom bij de meidenclub!

Wilt u bijdragen aan het jongerenwerk in Diezerpoort?

Steun ons in Dieze