Jongerenwerker en Teamleider Eisse

Wie: Eisse Noordhof (1985)
Waar: wijk Diezerpoort
Wat: jongerenwerker & teamleider Dieze

 

In 2008 deed ik mee aan een sportevangelisatieweek in de wijk Dieze. Een week lang gingen we sporten met kinderen en jongeren en vertelden we over Jezus. Tijdens de week kwam ik een jongen (9 jaar) tegen. Vanaf het eerste moment klom hij op mijn rug en gebruikte mij als levend klimrek. Tijdens de week kwam ik verder met hem in gesprek en vertelde hij dat hij zijn vader haatte. Zijn vader wilde hem niet kennen. Mijn hart werd hierdoor geraakt en ik wilde wat betekenen voor hem en voor andere jongeren in deze wijk. In de weken erna belden een aantal jongeren elke dag aan bij mijn huis om wat te gaan doen. De urgentie was wel duidelijk.

We zijn in ons werk afhankelijk van giften. Om dit werk goed te kunnen blijven doen heb ik nog 565 euro per maand nodig. Help u mee?

Steun het project van Eisse

Door de nood die ik zag, begon me iets dwars te zitten. Tijdens de sportweken zeiden we dat Jezus er voor je is, altijd. Maar zelf gingen we na een week weer weg. Dat klopte niet. In die tijd kwam er een vacature bij Youth for Christ, waar ik toen op heb gereageerd. Zo kon ik aanwezig blijven voor de jongeren in de wijk.

'Tijdens de sportweek kwam ik verder met hem in gesprek en vertelde hij dat hij zijn vader haatte.'
Jongen (9 jaar)

Sinds die tijd woon ik in Dieze en deel ik mijn leven met jongeren uit de wijk. We begonnen ooit met een paar vrijwilligers op straat met panna-voetbal. In de loop van de jaren hebben we veel jongeren zien komen en gaan. Sommige jongeren blijven langer in beeld; met een aantal heb ik al jarenlang goed contact. Door met jongeren op te trekken, kan ik ze aandacht te geven, delen over Jezus en helpen met de dingen waar ze tegen aan lopen. Ik ontmoet ze bij de pannakooi, in de huiskamer, op straat of bij ons thuis. Inmiddels woon ik samen met mijn vrouw Marina en dochters Julia en Loïs op een andere plek in Dieze. Naast het contact met jongeren, investeer ik veel in onze vrijwilligers en stagiairs. Ik train, coach en breng veel tijd met hen door. Samen kunnen we veel meer dan ik alleen. Samen hebben we een mooie community gebouwd waarin vrijwilligers en jongeren deel van zijn.