Sportweken

Lees hier het verhaal. scroll naar beneden voor de flyers

Sportweken in Zwolle

Voor veel kinderen in Zwolle zit op vakantie gaan er niet in. Ondanks zes weken zomervakantie hebben zij weinig anders te doen dan rondzwerven op straat of achter een schermpje wegkruipen op de bank. Terwijl we kinderen en jongeren juist zo graag in beweging zien, zodat ze zich fysiek en mentaal fit voelen.

De sportweken van Youth for Christ zijn hierbij heel belangrijk, juist voor deze kinderen. Onze jongerenwerkers geven hen niet alleen een fysieke en mentale kickstart, maar ook geestelijk komt er een geweldige beweging op gang. De gesprekken die tijdens de sportweken worden gevoerd gaan écht de diepte in. Jongerenwerker Mirthe (21) uit Zwolle spreekt tijdens de sportweken moeders, die vroeger als kind al naar de sportweken kwamen en nu hun kinderen meenemen.

Deze moeders zijn zelf helemaal geen christen, maar ze zijn zo dankbaar voor wat we doen. Wat wij tijdens de sportweek aan hun kinderen vertellen, draagt vrucht en leeft voort, dat is echt tof.
Mirte (20)

Ook Giovanni (19) vertelt zijn verhaal. Hij heeft bij Youth for Christ echt zijn thuis gevonden. In Zwolle doet hij al sinds zijn jonge tienerjaren mee met de zomerweek, en daarnaast is hij elke week te vinden in de pannakooi. Hij weet dat hij altijd bij de jongerenwerkers terecht kan om te praten en te bidden.

Ik praat met de leiding over dingen die ik niet met mijn vrienden bespreek. Bij Youth for Christ hebben ze een luisterend oor. Ik ben zelf niet gelovig, maar ik vind het wel heel fijn als er voor me wordt gebeden.
Giovanni (20)

Voor jongeren zoals Giovanni maakt de sportweek van Youth for Christ het verschil. De geestelijke beweging die bij hem op gang komt kan zijn leven positief veranderen. We staan als Youth for Christ Zwolle in de eerste week van de zomervakantie in drie verschillende wijken.

Waar zijn wij met de Zomerweek en Sonrise van 22 tot 26 juli '24?

Dieze
Sonrise Sportweek, Park de Hogenkamp
met zondag 28 juli een parkdienst om 16.00

Aa-landen
Sonrise Sportweek, Sportveld aan de Dommel
met zondag 21 juli een dienst om 16.00 in de Sionskerk (Glanerbeek 10)

Westenholte
Zomerweek Westenholte, Park bij Petuniaweg/Steenboerweg

Aa-landen

Swipe voor de flyers van Dieze en Westenholte. Zoom in voor de (leef)tijden.

Dieze

Swipe voor de flyers van Aa-landen en Westenholte. Zoom in voor de (leef)tijden.

Westenholte

Swipe voor de flyers van Aa-landen en Dieze. Zoom in voor de (leef)tijden.

Westenholte

Swipe voor de flyers van Aa-landen en Dieze. Zoom in voor de (leef)tijden.