Aa-landen in beeld

Het probleem

In twee buurten van de wijk Aa-landen is sprake van verhoogde armoede. Er wonen veel gescheiden ouders met kinderen en samengestelde gezinnen. En er is relatief vaak sprake van verslavingsproblemen bij ouders van jongeren. De sportmogelijkheden zijn daarbij beperkt. Willem trok zich als jongerenwerker van de Sionskerk de problemen onder jongeren in de wijk aan. Hij startte in 2015 met vrijwillig pionierswerk onder de jeugd.

Diepgaande relaties

Hij wist via de gemeente een pannakooi gesponsord te krijgen. Ook was hij al vrijwilliger van Youth for Christ Zwolle waar vanuit steeds meer vrijwilligers hem gingen helpen in de Aa-landen. Mede door dit goede werk is Willem een jaar ook in dienst geweest van Youth for Christ Nederland als trainer en aanjager van missionair jongerenwerk. Sinds de zomer van 2019 werkt hij volledig in de wijk en kan hij binnen 28 uur per week nu anderhalve dag in de week bouwen aan een netwerk rond jongeren en twee dagen per week investeren in het werk onder de jeugd in de Aa-landen.

Gedreven door Gods liefde, gedragen door wie het kunnen, voor jongeren die willen

Relaties en verhalen

Inmiddels weet Willem met een team van vrijwilligers wekelijks 20 tot 25 jongeren te bereiken op straat en jaarlijks gaat het naar schatting om een groep van 120 verschillende jongeren. En dit aantal groeit. Ze vormen met anderen een sociaal netwerk met dwarsverbindingen door de hele samenleving heen. Er zijn relaties opgebouwd, trouw en geduld zijn betoond. De jongeren waarderen de aandacht en delen nu hun verhalen. Verhalen die elke week persoonlijker en daarmee vaak heftiger worden. Over onzekerheid, pesten, zelfmoordgedachten en keuzestress. Maar ook voetbaldromen worden gedeeld, verjaardagen gevierd en familiebezoekjes besproken.

Hulp nodig

We willen dat we de jongeren in de Aa-landen door Willem trouw kunnen blijven. En sterker nog, dat nog meer jongeren aandacht krijgen. Omdat we ons geloof als onmisbaar onderdeel van ons werk zien, zijn we beperkt in het aanvragen van fondsen voor het werk. We kiezen er daarom voor om een financieringsnetwerk rond Willem op te bouwen. We hebben daarom graag een grote kring partners om ons werk die ons willen ondersteunen. Als partner vragen we je om te bemoedigen, geven, bidden of door te verwijzen. Zo kunnen wij structureel in de Aa-landen aanwezig blijven. Helpt u mee?