Al jaren sterk verbonden: Helga en de sportweek van Sonrise

Jaar in, jaar uit is de sportweek van Sonrise en Youth for Christ vaste prik voor Helga Rijnvis. Samen met haar partner zorgt ze voor de koffie, waarmee ze een van de vaste gezichten van de sportweek is. Haar drijfveer? “Het is vooral gewoon heel gezellig.”

Een jaar of acht geleden ging ik voor het eerst samen met mijn kinderen kijken bij de sportweek. Het was zo leuk, dat we sindsdien elk jaar gaan. De gezelligheid sprak ons meteen aan en voor de kinderen was het fijn dat ze er spelletjes konden doen. Als we ’s middags na het kinderporgrama naar huis gingen, kwamen we ’s avonds weer terug voor het 14+ programma. Er was dan volleybal enzo, en we deden overal gezellig aan mee.

 

Mijn kinderen zijn nu ouder. Van de drie wonen er twee nog thuis, de jongste is 13. Zij weet echt alles van de activiteiten van Youth for Christ, wanneer er inloop is en wanneer het voor haar leuk is om aanwezig te zijn. Nu kijkt ze heel erg uit naar de sportweek van komende zomer.

De sportweek heeft een christelijk karakter, dat weten we. Mijn kinderen waren niet bekend met de Bijbel, maar ze kregen van Youth for Christ altijd een Bijbel tijdens de sportweek. Soms doen ze er wat mee, en soms niet. Ze pikken in elk geval een hoop op van hoe er bij Youth for Christ met het geloof wordt omgegaan. De medewerkers stellen weleens vragen over het geloof, maar ze laten de kinderen er altijd vrij in om te geloven of niet.

 

We blijven dit elk jaar doen. Ons koffiezetapparaat staat hier nu toch, haha! We hebben heel leuk contact met het team van Youth for Christ, we kennen elkaar goed, ze komen bij ons zitten en maken een babbeltje. We spelen ook weleens een potje volleybal mee. De sportweek zorgt voor aanspraak en dat is leuk. Het fijne is, dat het hier niet uitmaakt wat je rol is. Iedereen is gelijk, we zijn één team.