UIT Vormingsjaar

Welkom bij UIT!

UIT richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Dit doen we onder andere door middel van het UIT-vormingsjaar en de UIT-dagen. Voor langere of kortere tijd gaan jongeren op zoek naar antwoorden op levensvragen over zichzelf en God, en zoeken we samen naar manieren om betekenis te geven aan het leven.

We helpen hen te ontdekken wat hun talenten en kwaliteiten zijn, en ook wat hun valkuilen zijn. Zo kunnen ze ontdekken wat Gods plan voor hun leven is.
Judith Mulder

UIT-vormingsjaar

Met het UIT-vormingsjaar stap je een jaar lang uit je routine. In dit tussenjaar ga je aan de slag met jezelf, dienen in je stad en werken in je/een kerk. Daarbij word je een jaar lang deel van de gemeenschap rondom Youth for Christ Zwolle. Je wordt gecoacht en je krijgt de vrijheid om zelf initiatieven te ontplooien.

Coördinator Judith ervaart dat het UIT-vormingsjaar jongeren veel te bieden heeft. “Wij dagen de jongeren uit om nieuwe dingen te ontdekken over zichzelf. We proberen ze zo dicht mogelijk bij de realiteit van de maatschappij te laten staan. De jongeren leren om van betekenis te zijn in hun eigen omgeving, zodat die omgeving onderdeel wordt van het groeiproces. We helpen hen te ontdekken wat hun talenten en kwaliteiten zijn, en ook wat hun valkuilen zijn. Zo kunnen ze ontdekken wat Gods plan voor hun leven is. Voor de een is bijvoorbeeld het aangaan van sociale contacten al een hele uitdaging, terwijl een ander graag meteen aan de slag gaat in een leidinggevende functie. Dat is heel wisselend.”

UIT-dagen

De UIT-dagen worden sinds 2022 georganiseerd in klooster Nieuw Sion. Studenten van Menso Alting gaan twee dagen lang op pad om aan de slag te gaan met thema’s rondom werk en zingeving, teambuilding en geloofsontwikkeling. Zo draagt UIT ook bij aan de ontwikkeling van jongeren die al bezig zijn met een opleiding.

Contact

Judith is coördinator van UIT. Heb je vragen of ideeën? Neem dan contact met haar op via judith@uitjaar.nl.