Jongerenwerker Judith

Wie: Judith Mulder (1995)
Waar: UIT
Wat: Coördinator

Judith is jongerenwerker bij Youth for Christ Zwolle en coördineert daar met veel passie UIT. Ze stuurt alle vrijwilligers aan, is aanspreekpunt voor de UIT-studenten en denkt na over de toekomst van UIT. Zo is er een samenwerking ontstaan met Menso Alting, wat resulteerde in de UIT-dagen. Ook is er sinds 2023 de tussenjarenbeurs, een plek waar zo’n 25 tussenjaren zich presenteren, gefaciliteerd door UIT. Ook het UIT-vormingsjaar wordt steeds verder ontwikkeld. “Dat bevalt heel erg goed”, vertelt Judith. “Ik vind het echt een voorrecht om hier te mogen werken en een onderdeel te zijn van dit geheel. Ik houd er heel erg van om met jongeren op te trekken. Ik vind het bijzonder dat ik een jaar lang zo dichtbij iemand mag staan en met hem of haar mee mag lopen!”

 

Wilt u bijdragen aan het UIT-jaar?

Steun het UIT-jaar

De energieke Judith zit ook in haar vrije tijd niet stil; ze gaat graag wielrennen of roeien. Ze groeide op in het westen van het land en woont nu alweer een aantal jaar in Zwolle. Na haar studie deed ze zelf ook een tussenjaar, waardoor ze zich goed kan vinden in de visie van UIT. “Als ik terugkijk op de afgelopen jaren, heb ik het meest geleerd door mijn vrijwilligerswerk bij World Servants en in mijn tussenjaar bij Navigators. Die plekken hebben mij het meest gevormd in wie ik ben en in mijn geloof. Ik vind het tof én belangrijk dat dit samenkomt in het UIT-jaar. Ik gun iedere jongere zo’n kans.”

En als je meer wil weten over UIT? Judith: “Dan drink ik graag een keer een kop koffie met je!” Mail naar judith@uitjaar.nl.