Jongerenwerker Lydia

Wie: Lydia van den Berg – van Seters, getrouwd met Freek
Waar: Wijk Westenholte
Wat: Jongerenwerk & stagecoördinatie Zwolle-breed

Jaren terug hoorde ik dat Youth for Christ met een pannakooi op straat stond om in contact te komen met jongeren. Ik kon me écht niet voorstellen dat ik dat leuk zou kunnen vinden. Iets met kou, regen en… jongeren. Geheel tegen mijn verwachtingen in, vond ik de eerste avond ‘panna’, toentertijd in Dieze, ge-wel-dig! Ik was echt verkocht. De jongeren die ik ontmoette, waren best wel open en deelden wat van hun leven. Dat inspireerde en motiveerde mij om hetzelfde te gaan doen. Vanaf die eerste week ben ik helemaal voor het jongerenwerk gegaan. Eerst ontmoette ik jongeren alleen bij de pannakooi, later ben ik steeds meer één op één met jongeren op gaan trekken. Ik hou ervan om jongeren te ontmoeten in hun eigen context: meestal op straat, met hun eigen vrienden en verhalen.

Wij doen dit werk op basis van giften. Wilt u zich financieel inzetten voor Westenholte?

Geef aan het werk van Lydia

Westenholte

De jongeren in Westenholte hebben m’n hart gestolen. Door een wekelijks sportproject wat ik jaren terug samen met Freek en anderen deed, zijn we hier zelf blijven hangen. Maar naast de momenten dat ik jongeren ontmoet op hun plekken, zet ik me ook in om jongeren een stukje huiselijkheid en gezelligheid te bieden; een plek waar ik aandacht kan hebben voor hun verhaal en waar we samen tijd kunnen doorbrengen. Iedere jongere heeft volwassenen nodig die écht luisteren en zien wat er gaande is. Ik hoop één van die personen te zijn voor jongeren in Westenholte, zeker voor hen die zich niet thuis voelen in hun eigen omgeving of in de maatschappij. De Jongerenkelder onder de Stinskerk is dan ook een verademing: een eigen plek met super chille banken en ruimte om gewoon samen te hangen en het leven te doorlopen – in goede en in moeilijke tijden.

Naast het optrekken met jongeren, breng ik veel tijd door met het Westenholte-team. Waar we ooit gestart zijn met een idee, een droom om ‘iets voor jongeren te doen’, is er nu een mooie community van jongerenwerkers, kokers, bidders gevers en andere betrokkenen. Heerlijk om samen op te trekken en het leven aan te gaan! Tijdens de Zomerweek of het jaarlijkse kerstdiner is dat altijd heel zichtbaar: tientallen mensen die zich met ons inzetten om jongeren goed nieuws en goed leven te brengen. Ik hoop dat jongeren dit net zo ervaren: dat het goed is om echt te zijn, om samen te leven en betrokken te zijn bij elkaar en de nood van anderen.