Westenholte

Westenholte

Westenholte is een kleine, dorpse wijk aan de rand van Zwolle. Vele Westenholtenaren kennen elkaar al sinds de basisschool en men deelt lief en leed. En hoewel het enerzijds barst van de activiteiten, zijn er anderzijds veel jongeren die weinig te doen hebben én bij wie het leven op verschillende manieren best wel pittig is. Denk aan jongeren die thuis merken dat er geldzorgen zijn, voor wie het niet vanzelfsprekend is om naar school te gaan of waar mentale en fysieke ziektes bepalend zijn voor het dagelijkse leven. Als jongerenwerkers willen we er zijn voor en met deze jongeren. Onze droom is dat alle jongeren in Westenholte opgroeien tot stabiele volwassenen op elk vlak van het leven, aangeraakt door het evangelie van Jezus.

Daarom delen we ons leven met jongeren. Dit doen we door met jongeren op te trekken en ze te ontmoeten op de plekken waar zij zijn. Vaak is dat op straat, waar we door middel van de pannakooi in contact komen, door een potje voetbal of door de Zomerweek. Daarnaast mogen we sinds 2023 de kelder onder de Stinskerk gebruiken, waar we een heuse Jongerenkelder van hebben gemaakt. Daar spreken we af voor een goed gesprek, een potje poolen of een middagje ‘pizzaretten’.

Om de jongerenwerkers heen staat een grote groep Westenholtenaren en andere betrokkenen, die bijdragen aan het jongerenwerk door te koken, te bidden of spullen te sponsoren. Met elkaar zetten we ons in om bij te dragen aan de toekomst van jongeren in en om Westenholte!

Geef aan ons werk

Panna en ontmoeting iedere donderdag; FiFa op de laatste donderdag van de maand.

Donderdagavond: Panna & FiFa 14+

Hoe laat? 20.00-21.30 uur Waar? Korianderplein bij gymzaal Team: Marleen, Linda, Jesse, Youri, Freek & Lydia.

Voetbal & chillen iedere vrijdag; Special op de laatste vrijdag van de maand.

Vrijdagmiddag: Voetbal & Specials 10-14

Hoe laat? 15:30-17:00 uur Waar? Veldje Steenboerweg/Arnicaweg Team: Jesse, Youri, Harmke, Martijn, Lars, Samantha, Felicity & Freek.

Een week lang sport & evangelisatie in Westenholte, jaarlijks de eerste week van de zomervakantie.

Zomerweek 2024

Wanneer? Maandag 22 juli t/m vrijdag 26 juli Waar? Stinspark of veldje Steenboerweg/Arnicaweg Team: Marleen, Martijn, Freek, Jesse, Linda, Thomas en Lydia.

Team westenholte

We komen graag met je in contact! Bezoekadres Kelder: Westenholterweg 19

Vanaf 15 mei t/m 12 juni

Welkom bij de HuiswerkPlek!

Vind je het soms lastig om je thuis te concentreren? Of lukt het niet om al je huiswerk op school af te krijgen? Vind je het fijn als er iemand meekijkt met je opdrachten of wil je oefenen met een presentatie? Bij de HuiswerkPlek kun je (zelfstandig) aan de slag met je huiswerk! Je neemt zelf je spullen mee. Je kunt wat hulp krijgen met uitleg, met plannen of in de pauze even ontspannen met anderen.

Praktische informatie

Welkom bij de HuiswerkPlek!

- Huiswerk maken: wekelijks op woensdagmiddag, 15:00-16:15 - Uitloop en gezelligheid: 16:15-16:45 - Pauze wanneer jij het nodig hebt - Voor tieners en jongeren (groep 7 tot 21 jaar) - Huiswerk en planning is eigen verantwoordelijkheid; we bieden geen bijles - Deelname is gratis - HuiswerkPlek is in de zaal boven de kelder van Youth for Christ

Toekomst voor West

Het grootste deel van de jongeren woont al van kinds af aan in Westenholte, anderen zijn hierheen verhuisd of wonen in Stadshagen. Veel jongeren kennen (achter de voordeur) de moeilijke kanten van het leven. Daarom hopen we met heel de wijk een netwerk te vormen en samen met verenigingen, scholen, wijkbewoners en ouders van jongeren in contact te zijn. Wanneer die verbinding er is, kunnen jongeren worden opgevangen, ondersteund en geïnspireerd. En hoe leuk is het dat jongeren steeds vaker zelf iets bijdragen! Jongeren flyeren voor de Zomerweek, zijn vrijwilliger geworden en hebben flink geklust in de Kelder.

De jongerenwerkers in Westenholte willen langdurig investeren in deze jongeren. Nu doen we dat door panna, voetbal en de Zomerweek, en dankzij de Jongerenkelder hebben jongeren een fysieke plek. Lijkt het je mooi om ook betrokken te raken, je ideeën te delen of financieel/praktisch bij te dragen? We komen graag met je in contact!

Freek & Lydia vertellen

Freek & Lydia geven in dit filmpje een kijkje achter de schermen en vertellen over het werk in Westenholte. Dit is opgenomen toen de panna-activiteit nog maar een paar maanden gestart was (2019/2020). Een goed beeld van hoe we ooit begonnen zijn!