Sprekers

Zoek jij een spreker voor een kerkdienst, evenement of conferentie? Wij komen graag spreken over wat God nu aan het doen is onder jongeren in Nederland. Wij weten hoe we het evangelie op een eigentijdse manier kunnen vertalen naar jong en oud. Hierdoor spreken wij ten dienste van de doelgroep die we tegenover ons hebben.

Gerda ten Heuw

Gerda ten Heuw is een Zwolse jongerenwerker, die zeventien jaar geleden startte met evangelisatieprojecten en straatwerk. Ze werkt daarnaast in de zorg waarbij ze met jong volwassenen optrekt. Door de jaren heeft zij heel wat jongeren ontmoet. Haar enthousiasme en kennis over het jongerenwerk deelt ze graag. Ze spreekt graag over thema’s als: verdiepen van contact met jongeren, welke plek geef je geloof in contact met jongeren, (geloofs)gesprekvaardigheid en het aangeven van grenzen.

Wanneer je met jongeren in contact bent ga je ontdekken dat ieder mens verschillend in elkaar zit. Wat voor jou de normaalste zaak van de wereld is kan bij de jongere vragen oproepen. Hoe reageer je dan? Wat moet je juist wel of niet doen? Wie ben jij als jongerenwerker en welke jongere heb je voor je? Samen gaan we aan de slag om dat te onderzoeken, daarop aan te sluiten en zo het contact met je jongeren te verdiepen.

Freek van den Berg

Freek is een jonge gepassioneerde christen. Samen met zijn vrouw Lydia werkt hij in de wijk Westenholte in Zwolle. Hij wil het leven delen met jongeren en probeert hier samen met andere vrijwilligers 100% voor te gaan. Aan de ene kant door ze te helpen in het dagelijks leven, aan de andere kant door iets van Jezus te laten zien. Naast zijn passie voor Jezus en jongeren, heeft hij een passie voor fietsen. Dit komt onder andere tot uiting in zijn parttimebaan als fietsenmaker. Freek spreekt graag over jongerenwerk en leven.

Jongerenwerk: Wie zijn de jongeren van vandaag? Hoe bereik ik wat ik wil bereiken? Waarom is jongerenwerk belangrijk? Dit gaat over jongerencultuur, werken in de context van een wijk en de straat, relationeel werken en alles wat komt kijken bij het werken met jongeren.

Leven: Jezus is het leven, geeft ons leven en leert ons leven. Hierin gaat het over het Koninkrijk van God (op aarde) en hoe je je leven deelt met de mensen om je heen. Soms staan er dingen in de weg om te leven en worden we geleefd. Als we als christenen het leven in zijn volheid vieren en doorworstelen, kunnen we het ook in zijn volheid delen. Zoals ook Jezus dat deed.

Eisse Noordhof

Eisse is twaalf jaar geleden is zijn hart geraakt voor jongeren in de wijk Diezerpoort (Zwolle). Sinds tien jaar werkt hij bij Youth for Christ Zwolle. Samen met zijn gezin woont hij bewust in deze wijk om hun leven te delen. Hij geniet ervan om groepen te trainen en te coachen op het gebied van jongerenwerk en werken met vrijwilligers. Eisse spreekt graag over hoe je bouwt aan een cultuur waarin vrijwilligers het best tot hun recht komen en hoe je jouw jongerenwerk kunt versterken. Zijn stijl van trainen is de interactie zoeken en aansluiten op behoefte van de groep die voor hem staat.

Lydia van den Berg - van Seters

“De jongeren die over straat dwalen, die zich afgewezen voelen en die boos zijn op de hele wereld… dát zijn de jongeren die ik wil kennen!” Lydia trekt op met jongeren van 13-19 jaar oud, deelt haar leven met ze en probeert ze kennis te laten maken met Gods vrede, liefde en rust. Ze houdt van de serieuze gesprekken over pijn, moeilijkheden en geloven, maar ook van de chaos, ruzies en grote groepen.

Lydia geeft o.a. trainingen over het hoe en wat rondom geloofsgesprekken met (seculiere) jongeren en over relationeel jongerenwerk. Ze neemt je mee in haar ervaringen, heeft een praktische inslag en denkt graag mee in jouw proces of vraagstuk.

Praktische informatie

Spreken tijdens een gemeente- of jeugddienst: Kiezen tussen de opbrengst van een collecte óf € 199.

Spreken op een conferentie of zakelijke bijeenkomst: Prijs in overleg.

Reiskosten à € 0,35 per kilometer.

Heb je nog vragen? Neem contact op met ronald.welmers@yfc.nl

Spreker boeken

Aanvragen - Spreker voor Kerkdiensten en Evenementen

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Hierbij verklaar ik alleen mijn eigen gegevens te hebben ingevuld. Meer informatie over wat we met je gegevens doen vind je op yfc.nl/privacy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.