Christelijke Tussenjaarbeurs

Christelijke tussenjaren organiseren Christelijke Tussenjaarbeurs

Op woensdagavond 7 februari vindt de tweede editie van de Christelijke Tussenjaarbeurs plaats op Hogeschool Viaa. Het doel van deze avond is om jongeren te informeren en inspireren in het bestaande aanbod tussenjaren. Het UIT Vormingsjaar, het tussenjaar van Youth for Christ Zwolle, heeft hiertoe initiatief genomen en inmiddels zijn er achttien tussenjaren aangesloten. Elke organisatie is deze avond met een stand aanwezig en er zijn (oud-) studenten beschikbaar voor vragen. Voormalig directeur van de Evangelisch Hogeschool, columnist en spreker Els van Dijk verzorgt daarnaast een seminar met het thema De winst van een tussenjaar. Ook kunnen bezoekers zich aansluiten bij een panelgesprek waarbij tussenjaar studenten met elkaar in gesprek gaan over hun ervaringen met het doen van een tussenjaar.

Datum: 7 februari 2024
Tijd: 18:30 – 21:30 uur
Locatie: Hogeschool Viaa, Assendorperdijk 11 te Zwolle
Toegang: gratis
Aanmelden klik hier!

 

Steeds meer jongeren kiezen voor een tussenjaar. De organiserende partijen bieden allemaal een vorm van onderwijs aan die gericht is op persoonlijke vorming en geloofsontwikkeling. “Iedere organisatie doet dat op zijn eigen, unieke manier” licht Judith Mulder, organisator van de beurs, toe. “Op deze avond hopen we jongeren een plek te bieden waar ze zich kunnen laten informeren en inspireren zodat ze een tussenjaar vinden dat helemaal bij hen past.” “Ik heb zelf ontzettend veel aan mijn tussenjaar gehad. Het is zo waardevol om de tijd te nemen om te ontdekken wie je bent en wat je belangrijk vindt. Om meer te leren over jezelf, God en de wereld om je heen, dat gun ik iedereen”.

Een jaar geleden werd de christelijke tussenjaarbeurs voor het eerst georganiseerd. Bezoekers van de beurs waren enthousiast. Zo vertelde Rhodé Geertsma uit Kampen na afloop: “Omdat alle opties letterlijk naast elkaar staan, kun je goed vergelijken. Vaak heb je al snel het gevoel of iets bij je past wanneer je mensen bij de stand spreekt.” Ook Joas Stoffer was er vorig jaar bij en doet inmiddels een tussenjaar. “Het heeft mij heel erg geholpen om mij te oriënteren op alle verschillende tussenjaren en uiteindelijk een goede keuze te maken”.

Deelnemende organisaties zijn Approach of Life, Best Life College, Bijbelschool Gospel Mission, Diaconaal tussenjaar de Herberg, Evangelisch Hogeschool, ETF, Foundation 4 Life, I AM Arts & Discipelship School, Near East Ministries, Nieuw Sion, Operatie Mobilisatie , Pulse – 24-7 Prayer, Rotsvast Bijbelschool, Royal Mission, School of Revival, Torchbearers, UIT Vormingsjaar, de Wittenberg en Yada studies.