Jongerenwerker Freek

Wie: Freek van den Berg, verloofd met Lydia
Waar: Wijk Westenholte
Wat: 16 uur jongerenwerk

Een aantal jaar geleden startte ik een docentenopleiding lichamelijke opvoeding. Tijdens mijn stage kwam het regelmatig voor dat kinderen ruzie met elkaar kregen. Het was gebruikelijk om ze een time-out te geven en langs de kant van de zaal te zetten. Vaak waren dit dezelfde kinderen en het aantal beweegmomenten werd voor hen beduidend minder. Ik vond dat prachtig! Niet omdat ze ruzie hadden of omdat ze dan een passende straf kregen, maar omdat ik dan langs de kant met ze kon kletsen over de ‘echte’ dingen in het leven. We praatten dan over waarom ze zo boos waren, waarom ze zo reageerden en bijvoorbeeld ook over hoe hun dag was geweest. Ik besefte daardoor dat mijn hart ligt bij jongeren en hun worstelingen in het leven.

We zijn in ons werk afhankelijk van giften.

Helpt u mee?

Steun het project van Freek

Westenholte

Dit komt nu tot uiting in mijn jongerenwerk in Westenholte. Ik kwam in aanraking met de jongeren in de wijk door een sport- en evangelisatieproject. Ik zie veel jongeren die in een onrustige omgeving opgroeien. Thuis, op school of in de wijk speelt er genoeg wat impact heeft op een jongere. Ik ervaar dat het goed en nodig is om naast jongeren te staan in de dingen die ze meemaken. Ik geloof dat we als wijk jongeren kunnen helpen te groeien tot stabiele volwassenen. Volwassen zijn zit op alle vlakken van het leven: emotioneel, sociaal, mentaal, fysiek en spiritueel. Ik geloof dat Jezus in dat laatste deel nodig is voor een jongere. Natuurlijk kan ik ze dat niet door de strot duwen!

'Ik geloof dat we als wijk jongeren kunnen helpen te groeien tot stabiele volwassenen.'

Samen leven delen

“Leven delen” en “samen leven” zijn mijn kernwoorden in het werk. Ik wil mijn leven delen met jongeren (inclusief de ups en downs) en hoop dat zij dat ook met mij doen. Het doel van de activiteiten die ik draai is daar ruimte voor creëren. Ik wil dit samen met andere wijkbewoners en jongeren doen, zodat we een netwerk vormen rondom, voor en door jongeren.

Mijn werk

Het jongerenwerk in Westenholte doe ik samen met mijn verloofde Lydia. Mijn werk is het draaien van activiteiten met jongeren, het ondersteunen en opzetten van ons team in de wijk en netwerken met externe organisaties/verenigingen/kerken m.b.t. ons wijkwerk. Verder ben ik een dromer met veel ideeën en plannen, die ik graag samen met anderen vormgeef. Ik probeer mijn werk met enthousiasme te doen, want dat past bij mij!