Jongerenwerker Lydia

Wie: Lydia van den Berg – van Seters, getrouwd met Freek
Waar: Wijk Westenholte
Wat: 12 uur jongerenwerk, 8 uur geloofsvragen

Een paar jaar geleden ben ik door mijn studie theologie in het jongerenwerk terecht gekomen. Ik weet nog goed dat ik de eerste panna-avond super spannend vond! Samen met het team in Diezerpoort heb ik daar echter gelijk al een mooie avond gehad. De jongeren die ik ontmoette, waren best wel open en deelden stukjes van hun leven. Dat inspireerde en motiveerde mij om hetzelfde te gaan doen. Vanaf die eerste week ben ik helemaal voor het jongerenwerk gegaan. Eerst ontmoette ik jongeren alleen bij de pannakooi, later ben ik steeds meer één op één met jongeren op gaan trekken. Door de tijd heen heb ik ontdekt dat daar mijn kracht ligt. Ik vind het leuk om verschillende jongeren te ontmoeten bij de pannakooi, maar uiteindelijk ga ik voor echt contact.

We zijn in ons werk afhankelijk van giften.
Helpt u mee?

Geef aan het werk van Lydia

Westenholte

Inmiddels ben ik samen met Freek jongerenwerk in Westenholte gestart. Door een wekelijks sportproject in die wijk, hebben we de afgelopen jaren veel jongeren leren kennen. Deze jongeren heb ik in mijn hart gesloten. Ik vind het heerlijk om met ze op trekken en thuis met ze te eten. Tegelijkertijd zie ik ook dat veel jongeren het leven als moeilijk ervaren en de behoefte hebben om gezien te worden, om niet alleen te staan. Ik trek met deze jongeren op, omdat ik geloof dat ik ze op weg kan helpen in het leven en in hun zoektocht naar zingeving.

Geloofsvragen

Om mee te lopen in die zoektocht, ben ik ook bezig met het project ‘Geloofsvragen’. In het contact met jongeren merk ik namelijk dat er best veel vragen spelen over geloof en zingeving. Samen met Gerda ben ik hier onderzoek naar gaan doen. Zo hebben we een beeld gekregen van de geloofsvragen van (seculiere) jongeren én hoe jongerenwerkers omgaan met de vragen die ze soms uit het niets krijgen. Omdat we merken dat het gesprek over moeilijke vragen soms best lastig is, ga ik hier samen met een kernteam mee aan de slag!