Jongerenwerker Marten

Wie: Marten Timmer (34 jaar)
Waar: wijk Dieze, Zwolle
Wat: 16 uur straatwerk, inclusief ondersteuning

Oud-militair Marten Timmer vindt dat hij geen jongerenwerker is. “Het is een levensstijl.” Hij vindt het bizar dat jongeren naar activiteiten blijven komen. Ondanks regen, sneeuw en geruzie. “Ze willen zich uiteindelijk gewoon geliefd voelen.” Hij wil tonen hoe Jezus dat bedoelde.

We zijn in ons werk afhankelijk van giften. Om het werk van Project Street Sense goed te blijven doen zoek ik meer vrienden die willen doneren. Ik heb nog 1000 euro per maand nodig.

Steun het project van Marten

Welke nood zie jij onder jongeren in Dieze?

Er is een jochie. Hij komt vaak langs als we op straat aanwezig zijn met onze pannakooi. Meestal begint het gezellig. Maar na een tijdje gaat hij vervelend doen tegen iedereen om hem heen. Uiteindelijk mondt het dan uit in ruzie, in vechten. Ik grijp dan in en vervolgens scheldt hij me verrot en gaat hij weg. Je denkt eerst, die zien we nooit meer. Maar de volgende keer is hij er weer. En keer op keer gaat het zo. Bizar. Inmiddels staat die jongen toe dat ik ingrijp, er is vertrouwen. Hij bijt me niet meer, schopt en slaat soms. Maar niet hard en steeds minder. Ik sprak zijn moeder en volgens haar is dat heel bijzonder.

Lees meer