Jongerenwerk Westenholte

Onlangs zijn vrijwilligers Freek en Lydia gestart met panna-avonden in Westenholte. Lydia vertelt over hun eerste ervaringen:

Wij hoeven dit niet!

Diep van binnen overheerst de vrijdagochtend na de eerste pannaavond bij Freek de teleurstelling. De jongeren die hij gisteren aansprak, reageerden nogal bot: “Pak je pannakooi maar weer in, wij hoeven dit niet.” Binnen vijf minuten waren ze vertrokken. Daar stonden we dan met onze pannakooi in een leeg park.

Religie of Liefde

Arian houdt deze vrijdag de weeksluiting over ‘Red mij niet’. We bespraken door middel van muziek hoe we mensen om ons heen niet moeten benaderen met religie, maar met liefde. “I’m not pointing my finger, I’m holding out my hand*”. Op dat moment besefte Freek dat dit is wat hij de vorige avond had gedaan: zijn hand uitgestoken naar jongeren in Westenholte.

Een jongere kan er voor kiezen om die hand aan te pakken, maar kan er ook om dat niet te doen. Deze jongeren kozen voor het laatste. Pijnlijk! Toch kozen wij ervoor om de pannakooi wel op te zetten en onze handen naar ze te blijven uitsteken. Een oefening in geduld dus.

Verlangen

Later op de avond hadden we ook mooie ontmoetingen met een aantal bekende jongeren. Meestal schreeuwen ze in het rond en is er weinig gesprek mogelijk. Deze keer zorgde juist de rust ervoor dat ze open waren. Lydia had met alle drie leuke gesprekken over hun familie, wat er op school gebeurt en hoe ze hun toekomst voor ze zien. Tussen de gesprekken door werd er door Freek en Dennis fanatiek gevoetbald. Al met al dus een mooie eerste avond, met een verlangen naar meer ontmoeting.

* Casting Crowns – Love You with the Truth