Sonrise Assendorp

In de meivakantie (2019) hebben we voor het eerst de Sonrise sportweek in de wijk Assendorp gedraaid! Jongerenwerker Marten blikt terug:

‘Met verbazing en vol enthousiasme kijken we terug op Sonrise Assendorp. Verbazing omdat de kinderen en ouders ontzettend blij waren met onze komst. De tweede dag werden we zelfs met gejuich ontvangen door de kinderen die op het veld al stonden te wachten! En elke dag na afloop van het sporten kwamen een aantal kinderen nog netjes langs om dankjewel zeggen voor het samen sporten. Ouders die langs kwamen vertelden dat ze blij waren met wat we deden. Tijdens de drama stukjes en uitleg luisterde iedereen aandachtig en was er niemand die iets vervelends deed of bijdehand was. Ontzettend bijzonder want tijdens outreaches zijn we het ook weleens anders gewend. Enthousiast omdat het mooi was maar meteen ook de mogelijkheden laat zien. Want ondanks de mooie momenten zijn er genoeg kinderen daar die aandacht en liefde nodig hebben. Gods liefde en aandacht! Want daar kan niemand zonder!

Het was een mooie en goede week waar we hopelijk meer mee kunnen gaan doen. Want het idee hiervoor kwam vanuit de Jeruzalemkerk. Zij zijn nauw betrokken bij Sonrise Dieze en wilden nu graag iets in Assendorp (waar de kerk staat) ook iets doen voor de kinderen daar. En zo Sonrise Assendorp uitgevoerd afgelopen meivakantie. Samen met een aantal jongeren uit de Jeruzalemkerk en vrijwilligers van YfC Zwolle hebben we ons in mogen inzetten daar.’